Juniorka zdolala Liberec, vyrovnaný zápas rozhodl Fryšara

Do utkání měl lepší vstup Liberec, jenž se už ve 2. minutě ujal vedení. Ševci ale dokázali odpovědět ve druhé části, kdy se po gólech Fryšary a Karafiáta dostali do vedení 2:1. Hosté ovšem do přestávky srovnali a o osudu utkání tak rozhodovala třetí třetina. Tam se prosadil jen Štěpán Fryšara. Když pak v závěru podržel tým i jistý Šimonů, mohli berani slavit vybojovanou výhru 3:2.
40.kolo, so 4.2.2017, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Liberec
3:2
(0:1, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 25. Fryšara (Karafiát), 32. Karafiát (Padrnos), 50. Fryšara (Miko, Karafiát) – 2. Turský, 35. Jeník (Turský, Burda). Rozhodčí: Vaněk – Novák, Holibka. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 62. Střely na branku: 30:39. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Šimonů – Dluhoš, Jenáček, Váňa, Procházka, Padrnos, Gazda, Kolařík – Kotek, Fryšara, Hefka, Kenša, Miko, Karafiát, Strmiska, Stiksa, Horváth.

Žajdlík – Turek, Turský, Benák, Kunst, Korecký, Starosta – Průžek, Vlach, Rubeš, Wiencek, Jeník, Nezbeda, Jursa, Kačírek, Burda, Chlum, Kadlec, Bělohorský.

Liberec měl bleskový vstup do utkání. Už ve druhé minutě totiž přišel gól. Vítek Turský se dostal v útočném pásmu k puku, krásně si obhodil prvního obránce a poté střelou z kruhu na zadní tyč poslal puk přesně do sítě. Hosté tak vedli 1:0. Zlín měl následně dvě přesilovky, které sice nesehrál špatně, ale do nějaké větší šance, či snad ke gólu, se nedostal. Liberec si také zkusil početní převahu, ovšem taktéž neúspěšně. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro Tygry.

Druhá třetina byla o poznání zajímavější. Zlínu se podařilo využít přesilovku a srovnal stav utkání. Bylo to ve 25. minutě, když Karafiát našel svou přihrávkou přes šířku kluziště na druhé straně volného Štěpána Fryšaru, jenž se z první opřel do kotouče a poslal ho za záda libereckého brankáře. Hosté mohli odpovědět gólem, ale jeden z jejich hráčů, který se ocitl sám před Šimonů, na zlínského gólmana nevyzrál. Domácí pak už málem slavili, když Petr Miko natáhl ke střele z kruhu, ale ta zacinkala jen na tyč a odrazila se ven. Někdo si myslel, že se jednalo o gól, ale jelikož zlínský útočník se ani neradoval, bylo jasno.

Ve 32. minutě už ale mohla propuknout radost naplno a skutečně. Padrnos dostal puk téměř až mezi kruhy, ale vypálit se mu nepodařilo. Naštěstí pro Zlín přijel ke kotouči jako první Jiří Karafiát, jenž se opřel do střely a namířil puk přesně k tyčce liberecké brány. Ševci tak otočili zápas ve svůj prospěch. Ovšem ne na dlouho. Ve 35. minutě totiž dokázali hosté srovnat. Turský se dostal až před bránu, ale proti zlínskému brankáři nesupěl. Následně však přispěchal na pomoc Jan Jeník, jenž protlačil přes Šimonů puk do sítě a bylo tak srovnáno.

Třetí třetina tedy začínala za nerozhodného stavu 2:2. Když hrál Zlín přesilovku, mohl ve 46. minutě překlopit duel na stranu Tygrů Jeník. Ten dostal přihrávku před bránu, byl sám na Šimonů, ale zlínský gólman vystihl jeho kličku do bekhendu, přitiskl beton na tyč a nedovolil libereckému útočníkovi skórovat. To berani na druhé straně slavili úspěch. Miko dal puk před bránu na Štěpána Fryšaru, který měl místo i čas, aby puk namířil do horního růžku a vstřelil gól na 3:2. Liberec už pak marně dotahoval. K vidění byla i bitka mezi Starostou a Váňou, po níž si oba hráči sportovně podali ruce a odjeli na trestnou. V poslední minutě hosté odvolali gólmana, měli tlak, ale Šimonů byl skvělý a udržel vedení Zlína v poměru 3:2 až do konce.

Ohlasy trenérů

Zbyněk Mařák (PSG Zlín): Byl to vyrovnaný zápas, na obou stranách byly šance. Myslím si, že jsme byli šťastnějším družstvem, ale nutno podotknou, že jsme tomu štěstíčku šli trošičku víc naproti, což se potvrdilo.